Suplementació o teràpia ortomolecular

Es defineix com el tractament que restableix la salut mitjançant la correcció bioquímica patològica que hi ha darrera de totes les malaltíes, a travès de l’ajust de la dieta i de la suplementació de nutrients, adaptat a les necessitats de cada persona, proporcionant la concentració adient a cada situació.

Treballa a partir de la suplementació oral de nutrients naturals existents de forma original al nostre organisme, com: vitamines, minerals, oligoelements, enzims, àcids greixosos, aminoàcids…. Segons Pauling (pare de la Teràpia Ortomolecular), el desequilibri molecular o bioquímic a l’ambient celular és el causant d’una simptomatologia d’anormalitat funcional o de pre-malaltia; l’inici de la malaltia es té que corregir mitjançant els suplements nutricionals adients.

Els seus postulats están recolzats per bases científiques teòriques i pràctiques i articles seriosos, fets al laboratori i amb pacients. Múltiples estudis relacionen el dèficit o excés de determinades substàncies amb alteracions concretes de la salut o amb malalties canceroses ja establertes. Molts altres, avalen el seu ús com a tractaments rellevants o fins i tot de primera línia en determinades situacions, entre les quals cal destacar els estats derivats del propi càncer i dels tractaments convencionals rebuts. No totes les vitamines, oligoelements, àcids grassos i aminoàcids están indicats en tots els casos, fins i tot alguns están contraindicats en determinats tumors i / o poden interaccionar negativament amb alguns dels tractaments convencionals. Per això cal consultar a un professional sanitari adequadament format en la matèria per emprar-la correctament.

Share Button