La medicina integrativa és un pont entre la medicina convencional i les medicines complementàries.

slide_pont_fustaSota el rigor i el criteri científic, combina el millor de cadascuna d’elles per tractar la persona en la seva globalitat. Té en compte les interconnexions existents en els diferents aspectes de la persona i el seu entorn. Pretén aconseguir la curació quan és possible i quan no, aportar millora en la qualitat de vida, trobant i tractant l’alteració de base i potenciant la salut.

És una medicina en la qual el pacient deixa de ser passiu per passar a ser part activa de la seva curació- sanació.

La medicina integrativa és realitzada per metges formats en el sistema convencional que complementen la seva pràctica clínica diària amb altres tipus de medicines o teràpies complementàries. És una medicina no reconeguda i no regulada com a especialitat al nostre país, encara que en llocs com Anglaterra o els Estats Units gaudeix de reconeixement i prestigi, tant per la comunitat mèdica com per la societat.

Se serveix de les diferents tècniques i teràpies que existeixen al món, en funció de la formació de cada metge, però que poden ser tant àmplies i variades com: medicina tradicional xinesa, medicina homeopàtica, medicina naturista, pràctiques basades en la biologia: fitoteràpia, aromateràpia, teràpia ortomolecular, nutrició…, pràctiques energètiques: flors de Bach, sals de Schüssler, acupuntura, auriculoteràpia, reiki, Tècnica metamòrfica…, pràctiques de manipulació i basades en el cos: reflexologia, digitopuntura, osteopatia, quiromassatge, drenatge limfàtic…, tècniques ment-cos: ioga, visualitzacions, hipnoteràpia, Qi Gong, artteràpia, musicoteràpia, meditacions…, pràctiques basades en la sistèmica familiar: constel·lacions familiars, desprogramació biològica, biodescodificació….

Share Button