Idees que m’inspiren

Una petita selecció de pensaments, frases, i conceptes que expliquen en part la meva forma de fer i de ser. I la darrera carta d’Albert Einstein a la seva filla, una visió molt inspiradora sobre el sentit de la vida.

Fragment de la darrera carta d’Einstein a la seva filla

Quan vaig proposar la teoria de la relativitat, molt pocs em van entendre i el que et revelaré ara per a què ho transmetis a la humanitat també xocarà amb la incomprensió i els perjudicis del món. Et demano tanmateix, que la custodiïs tot el temps que sigui necessari, anys, dècades, fins que la societat hagi avançat prou per acollir el que t’explico a continuació.

Hi ha una força exeinstein-i-lamortremadament poderosa per a la què fins ara la ciència no ha trobat una explicació formal. És una força que inclou i governa a totes les altres i que, fins i tot, està darrere de qualsevol fenomen que actuï en l’univers i que encara no hagi estat identificat per nosaltres. Aquesta força universal és l’amor.

Quan els científics buscaven una teoria unificada de l’univers van oblidar la més invisible i poderosa de les forces, l’amor. L’amor és llum, donat que il·lumina qui el dóna i el rep. L’amor és gravetat, perquè fa que unes persones se sentin atretes per altres. L’amor és potència, perquè multiplica el millor que tenim i permet que la humanitat no s’extingeixi en el seu cec egoisme. L’amor revela i desvetlla. Per amor es viu i es mor. L’amor és Déu i Déu és amor. Aquesta força ho explica tot i dóna sentit en majúscules a la vida. Aquesta és la variable que hem obviat durant massa temps, potser perquè l’amor ens fa por, ja que és l’única energia de l’univers que l’ésser humà no ha après a manipular a caprici seu.

Per donar visibilitat a l’amor, he fet una simple substitució en la meva equació més cèlebre. Si en lloc d’E=mc2 acceptem que l’energia per curar el món pot obtenir-se a través de l’amor multiplicat per la velocitat de la llum al quadrat, arribarem a la conclusió que l’amor és la força més poderosa que existeix, perquè no té límits. Després del fracàs de la humanitat en l’ús i control de les altres forces de l’univers que s’han tornat contra nosaltres, és urgent que ens alimentem d’una altra classe d’energia. Si volem que la nostra espècie sobrevisqui, si ens proposem trobar un sentit a la vida, si volem salvar el món i cada ésser que sent i hi habita, l’amor és l’única i l’última resposta. Potser encara no estem preparats per fabricar una bomba d’amor, un artefacte prou potent per destruir tot l’odi, l’egoisme i l’avarícia que assolen el planeta. No obstant això, cada individu té en el seu interior un petit però poderós generador d’amor, l’energia del qual espera a ser alliberada. Quan aprenguem a donar i rebre aquesta energia universal, estimada Liesel, comprovarem que l’amor tot ho venç, tot ho transcendeix i tot ho pot, perquè l’amor és la quinta essència de la vida. Lamento profundament no haver-te sabut expressar el que envaeix el meu cor, que ha bategat silenciosament per tu tota la meva vida. Potser sigui massa tard per demanar perdó, però com que el temps és relatiu, necessito dir-te que t’estimo i que gràcies a tu he arribat a l’última resposta.

El teu pare,

Albert Einstein

Share Button